Liderul majorității republicane din Senatul american, Mitch McConnell, a anunțat miercuri că s-a ajuns la un acord cu privire la un plan „istoric” de două trilioane de dolari (2.000 miliarde de dolari) cu democrații și cu Casa Albă pentru relansarea economiei Statelor Unite, puternic lovită de pandemia provocată de noul coronavirus.
 
„După zile de discuții intense, Senatul a ajuns la un acord între cele două partide cu privire la un plan istoric de sprijin în fața acestei pandemii. Vom aproba acest text mai târziu în cursul zilei de astăzi”, a declarat senatorul republican Mitch McConnell în hemiciclul Senatului.

Acordul va trebui aprobat ulterior și de Camera Reprezentanților, controlată de democrați, înainte de a fi promulgat de președintele Donald Trump.
„Acest plan va reprezenta cel mai mare program de ajutor din istoria Statelor Unite destinat economiei reale”, a declarat marți seară consilierul economic al Casei Albe, Larry Kudlow. „Avem nevoie urgent de această lege pentru a întări economia, a injecta lichidități și a stabiliza piețele financiare pentru a traversa această perioadă dificilă", a adăugat el într-o conferință de presă la Casa Albă.

Măsurile includ ajutoare distribuite direct americanilor, credite pentru întreprinderile mici și pentru marile companii, cum sunt cele din sectorul aerian, precum și mai multe resurse financiare pentru spitale, a indicat Larry Kudlow.
 
Marți seară, SUA aveau confirmate oficial peste 53.000 de cazuri de COVID-19 și aproape 700 de decese, conform numărătorii de referință realizate de Universitatea Johns Hopkins.