ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderii europeni au ajuns la un acord pentru ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană, după două zile de negocieri la Bruxelles.

Premierul David Cameron a declarat, vineri seară, că țara sa a obținut un statut special în Uniunea Europeană.

"Am negociat un acord prin care Marii Britanii să i se confere un statut special în cadrul Uniunii Europene. Voi recomanda acordul sâmbătă membrilor Guvernului britanic", a declarat David Cameron.

Un pachet de reforma asupra căruia au căzutde acord la Bruxelles ar urma să mențină Marea Britanie,dacă va confirma și oficial acest lucru, pe baza unui rezultat pozitiv la referendum.

„Marea Britanie nu va adopta niciodată moneda euro și ne-am asigurat o protecție vitală pentru economie. Plătitorii de taxe din Marea Britanie niciodată nu vor trebui să salveze țări din Uniunea Europeană”, a mai spus Cameron, conform Cotidianul.

„Cred că suntem mai puternici, mai siguri și mai prosperi într-o Uniune Europeană reformată și de aceea voi face campanie cu toată inima și cu tot sufletul ca să conving cetățenii britanici să rămână în Uniunea Europeană reformată pe care am obținut-o astăzi”, a mai declarat șeful guvernului de la Londra.

„Nu trebuie să uităm niciodată de ce a luat ființă această organizație. În urmă cu 70 de ani, ne luptam între noi, acum stăm la masă și vorbim și încercăm să ne rezolvăm problemele. Nu trebuie să uităm că pacea și stabilitatea pe continent sunt marile realizări”, a susținut David Cameron.

„Azi ne confruntăm din nou cu amenințări și cred că e timpul să rămânem uniți”, a conchis premierul Cameron.