ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul american a semnat un pact cu 20 de producători de mașini prin care aceștia se angajează să doteze cu sisteme de frânare automată în caz de urgență toate modelele pe care le vând în SUA, încă din echiparea standard, anunță Digi 24.

Acordul, care va intra în vigoare la 1 septembrie 2022 prevede ca după această dată 99 la sută din mașinile noi care vor fi vândute în Statele Unite, una dintre cele mai importante piețe din lume, vor putea frâna singure atunci când depistează obstacole în drum.

Aceste sisteme folosesc radare, camere video și lasere ca să detecteze un accident iminent și acționează automat frânele dacă șoferul nu reacționează la timp.

Experții americani spun că astfel tamponările din spate, care reprezintă o treime din toate accidentele rutiere, vor fi reduse cu 40 la sută, iar drumurile din Statele Unite vor deveni mult mai sigure.