ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Furia protestatară care pare că a cuprins Occidentul în ultimele zile a făcut o nouă victimă monumentală: după ce numeroase statui din lumea vestică s-au prăbușit, iar altele au fost „doar” vandalizate, acum a venit rândul Regelui scoțian Robert the Bruce să fie luat la țintă.

Statuia celui mai faimos conducător al Scoției a fost mânjită cu expresia „Rege rasist” și „BLM” (Black Lives Matter - Viețile Negrilor Contează). De asemenea, protestatarii au scris și „Robert era rasist, dați jos statuia” pe o rotondă aflată în imediata apropiere a monumentului. Statuia se află în localitatea Bannockburn, acolo unde a avut loc celebra bătălie în care armata scoțiană condusă de Robert the Bruce i-a învins pe englezii Regelui Edward al II-lea al Angliei în cadrul primului război de indepedență a Scoției.

„Suntem dezamăgiți să vedem statuia lui Bruce vandalizată într-un asemenea fel și suntem în legătură cu partenerii noștri locali și din Trustul Național al Scoției. Vederea acestui vandalism gratuit împotriva uneia dintre statuile simbol ale Scoției este un atac fără sens împotriva unei comunități și a unei istorii. Această statuie nu are nicio legătură cu campania BLM și acest atac ar putea submina îngrijorările legitime ridicate de această campanie”,  a declarat Scott Farmer, liderul consiliului local din zonă, citat de Breitbart.

Atacul împotriva Regelului Robert The Bruce este lipsit de orice logică, dat fiind că acesta a domnit acum mai bine de 700 de ani, între 1306 și 1329 și după toate mărturiile istorice este clar că acest suveran nu a întâlnit nicio persoană de culoare în viața sa.

Robert The Bruce a domnit cu mult înainte de perioada de expansiune colonială britanică și orice implicare a sa în comerțul cu sclavi britanic este lipsită de fundament.

Imnul neoficial al Scoției, interpretat la toate evenimentele sportive în care evoluează reprezentanți ai acestei țări este tocmai despre Bătălia de la Bannockburn, în care Robert the Bruce a fost victorios.(video jos)