ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Activiștii LGBT schimbă până și Biblia. Nimic pare să nu-i mai oprească pe homosexualii din America, iar cele mai recente polemici provocate de o postare pe rețelele de socializare dovedesc că adepții toleranței nu mai cunosc limite.  

Controversa de peste Ocean a fost reaprinsă în aceste zile de Cameron Esposito, o activistă lesbiană, care, pe pagina sa de Facebook a împărtășit o imagine a Scenei Nativității,  făcută în fața casei de un vecin din Los Angeles. Și în care în Scena Nașterii Domnului nu mai apar Fecioara Maria și Iosif, păstorii și magii cu daruri, animalele suflând cald și ocrotitor, adunați în jurul ieslei în care este așezat micul prunc Iisus. Locul Fecioarei Maria și al lui Iosif a fost luat de doi Iosif,  îmbrăcați în veșminte roz.

Imaginea revoltătoare s-a răspândit rapid în mediul online și a ajuns și pe smartphone-ul episcopului catolic din Rhode Island, care a vorbit despre un „atac asupra credinței creștine”, scrie The Truth.

Este însă doar cel mai recent exemplu al modului în care comunitatea LGBT a revizuit sărbătoarea Nașterii Domnului, în ultimii ani, în culorile curcubeului. Magazinele s-au reorientat și ele, punând la dispoziția comunității LGBT doi de Iosif sau două Fecioare Maria lângă ieslea micului Iisus.
 

Totul a început în 2008, când comunitatea gay din Olanda a decis să organizeze un „Crăciun roz”, în care să modifice prin părțile esențiale tradiția creștină. Așa că la Amsterdam s-a organizat prima ediție a „Crăciunului Roz”, un festival organizat de Fundația Pro-Gay în care s-a jucat și Scena Nașterii Mântuitorului, în care doi homosexuali au interpretat rolul Fecioarei Maria și al lui Iosif. 
 
În 2015, italienii s-au scandalizat după ce comunitatea gay a batjocorit în cel mai murdar mod marea sărbătoare a lumii creștine, Nașterea Domnului, prezentând o Scenă a Nativității în care în iesle a fost pus un Iisus negru, iar în jurul său erau doi homosexuali pe post de Iosif. Chipurile unor politicieni italieni anti homosexualitate au fost puse în locul capetelor animalelor din iesle, iar magii veniți să se închine micului Iisus nu aduceau aur, smirnă și tămâie, ci prezervative.