Prima paradă a homosexualilor s-a desfășurat pașnic sâmbătă în orașul polonez Plock, situat la circa 100 de kilometri vest de Varșovia, reunind peste 2000 de participanți cu steaguri colorate și pancarte, înconjurați de efective sporite ale forțelor de ordine.
 
Poliția poloneză era pregătită să intervină, după ce un eveniment similar din orașul estic Bialystok a sfârșit violent pe 20 iulie, când activiștii minorității sexuale au fost alungați de cetățeni cu pietre, petarde și recipiente din sticlă, informează publicația New York Times

Marșului homosexualilor i s-au alăturat și unii oameni politici, precum Robert Biedron, unul dintre primii politicieni polonezi autodeclarat homosexual, fondatorul partidului de stânga Wiosna (Primăvara), lansat la începutul anului, informează Reuters

Un grup de 950 de contra-manifestanți, dintre care doi au fost reținuți de Poliție, s-au adunat să scandeze mesaje împotriva paradei homosexualilor de la Plock, dar au fost împiedicați de efectivele polițienești să interacționeze cu aceasta. Nu au avut loc incidente grave, în afara unor altercații dintre contra-manifestanți și polițiști.

Partidul Lege și Justiție, aflat la guvernare în Polonia, nu încurajează propaganda homosexualilor, pe care o consideră o ideologie străină și periculoasă, menită să submineze valorile tradiționale într-o țară majoritar catolică.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews