ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


John Oliver intră în istoria televiziunii americane, răscumpărând și ștergând datoriile a 9000 de americani care acumulaseră 15 milioane de dolari, reprezentând cheltuieli către sistemul medical.
 
 Actorul și prezentatorul show-ului TV Last Week Tonight a reușit astfel să o depășească pe celebra  Oprah Winfrey, care cheltuise peste 8 milioane de dolari pentru a dona mai multe mașini publicului care asistase la emisiunile sale.
 
Evenimentul mediatic l-a trasformat pe Oliver în cel mai inovator și darnic prezentator de televiziune. Iar prin acest gest de solidaritate, John Oliver a relansat una dintre temele cele mai dezbătute și controversate din America: sistemul sanitar, sute de mii de familii ajungând în ultimii ani să adune datorii importante pentru a-și plăti tratamentele către sistemul sanitar, care nu sunt garantate de asigurările pe care le au sau de Stat.

În emisiunea sa săptămânală, „Last Week Tonight”, difuzată pe HBO, el și-a consacrat editorialul stratagemei la care recurg multe bănci din Statele Unite, care transferă datoriile acumulate de milioane de către persoane altor firme, pe o sumă foarte mică.
 
Combinații scandaloase

Pentru a atrage atenția asupra sistemului la care recurg băncile, emisiunea a creat firma de răscumpărare a datoriilor Central Asset Recovery Professionals în statul Mississipi, etapă „ridicol de simplă”, potrivit lui Oliver. În unele state, pentru achiziționarea datoriilor nu este necesar niciun act sau autorizație,  relatează Associated Press, ici.radio-canada.ca și directmatin.fr. 

După crearea societății avându-l ca președinte pe prezentator, emisiunea a achiziționat cu 60.000 de dolari datorii de 15 milioane de dolari, contractate pentru îngrijiri medicale de 9.000 persoane care au întârziat ulterior cu plata. Toate datoriile au fost înregistrate la spitale din Texas.  Prezentatorul a anunțat apoi că datoriile au fost șterse.