ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Steven Seagal a primit o nouă misiune. Nu e de un rol pentru actorul american, ci de o ofertă făcută de președintele Rusiei, Vladimir Putin. Steven Seagal, care are cetățenie rusă din 2016, a fost numit emisar al Ministerului rus de Externe și este responsabil pentru contactele umanitare între cele două țări - un fel de ambasador al bunăvoinței, cum este cazul ONU.

Președintele Vladimir Putin i-a dat un pașaport rus lui Steven Seagal în 2016, afirmând atunci că speră că acest gest va servi drept simbol al modului în care relațiile tensionate dintre Moscova și Washington încep să se amelioreze.

Cu toate astea, de atunci și până acum, relațiile ruso-americane s-au înrăutățit, mai ales după ce agențiile de informații americane au acuzat Moscova de ingerință în alegerile prezidențiale americane, alegație infirmată de Rusia. Dar și în chestiuni legate de războiul din Siria și cel din Ucraina.

Ministerul rus de Externe a asemănat noul rol al lui Seagal cu acela de ambasador ONU al bunăvoinței și a precizat că actorul nu va primi salariu.

Seagal, care apare uneori la televiziunea de stat rusă pentru a vorbi despre opiniile și cariera sa, a fost citat de canalul Russia Today cu declarația că salută numirea sa în această calitate onorifică. „Întotdeauna am avut o dorință foarte puternică de a face tot ce pot pentru a ameliora relațiilor ruso-americane. Am depus eforturi neobosite în acest sens timp de mulți ani neoficial, iar acum sunt foarte recunoscător pentru oportunitatea de a face același lucru în calitate oficială”, a spus Seagal, potrivit RT.