ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A lăsat Hollywood-ul și a plecat în Siria, pentru a lupta împotriva teroriștilor grupării Statul Islamic. Actorul britanic  Michael Enright, care a jucat în ”Pirații din Caraibe”, și in seriale ca CSI, Law & Order, Criminal Minds, s-a alăturat combatanților kurzi în lupta anti ISIS.

Plecarea actorului britanic în Siria a fost anunțată de presă de-acum câteva săptămâni, când declara că renunță la cariera de pe platourile de filmare pentru a se dedica luptei anti ISIS. Acum, ca dovadă a implicării sale în prima linie, alături de kurzi, a fost de acord să dea un interviu televiziunii arabe Al-Aan, conform abcnews.

”Nu este doar un apel pentru kurzi, ci pentru toată omenirea. Un apel la cei care vor să anihileze Statul Islamic”, a spus Enright. ”Am venit aici pentru a lupta, chiar dacă nu e sigur că voi scăpa. Dacă trebuie să mor, atunci voi muri”, a adăugat actorul în vârstă de 51 de ani.
 
Enright nu este singurul occidental care se alătură kurzilor in lupta anti ISIS, chiar dacă numărul occidentalilor care au decis să treacă de partea teroriștilor Statului Islamic este infinit mai mare. 
Britanicul spune că s-a decis să se alătur luptei contra teroriștilor după ce a văzut întregistrarea cu pilotul iordanian ars de viu într-o cușcă.
 
Actorul a povestit că după ce a ajuns în Kurdistan a învățat multe lucruri despre islam și și-a schimbat numele în Mustafa Michael Ali. Enright nu are pregătire militară și foarte puțină experiență în mânuirea armelor de foc, potrivit biografiei sale de pe site-ul cinematografic IMDB.