ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul francez  Gérard Depardieu, cunoscut pentru rolurile din  „Cucerirea Paradisului”, „Cyrano de Bergerac”, „Ultimul metrou”, s-a convertit la ortodoxie.
 
Ceremonia de botez a avut loc vineri, 4 septembrie, în impozanta Catedrală Alexander Nevsky din Paris, unde au fost prezenți câteva zeci de apropiați și familia actorului, pentru a asista la trecerea lui Depardieu la confesiunea creștin-ortodoxă, informează Orthodoxtimes.com. Depardieu este cunoscut pentru interesul său pentru religie, dar și pentru legăturile strânse cu președintele rus Vladimir Putin. El a primit cetățenia rusă în 2013.
 
Tom Hanks, Dave Gahan (Depeche Mode) Emir Kusturica și Christian Bale sunt doar o parte dintre artiștii care au îmbrățișat creștinismul ortodox, după întâmplări semnificative din viața lor.