ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 25 ianuarie 2016 s-au împlinit zece ani de când fostul vicepreședinte al SUA, Al Gore, anunța că planeta mai are doar zece ani până se va încălzi definitiv. "Dacă nu se vor lua măsuri drastice în privința emisiilor de gaze, în maxim 10 ani planeta va ajunge într-un punct de unde nu mai poate da înapoi", afirma el atunci.

Pe 25 ianuarie 2006, perdantul alegerilor prezidențiale ale SUA din anul 2000 lansa filmul regizat de Davis Guggenheim "An Inconvenient Truth" (Un adevăr incomod), în care erau prezentate argumente că încălzirea globală este un pericol prezent și real.

Al Gore prezenta, într-un mod foarte convingător, o viziune a viitorului planetei noastre și a civilizației umane și dorea să tragă un semnal de alarmă pentru combaterea încălzirii globale. Cei care neagă existența schimbărilor climatice vor fi la fel de disprețuiți în viitor cum sunt astăzi rasiștii, avertiza fostul vicepreședinte american Al Gore.

Iată că în acești zece ani clima nu s-a schimbat deloc într-un mod radical așa cum anunța Al Gore în urmă cu zece ani, iar încălzirea globală nu a ajuns la un nivel de urgență, iar datele confirmă acest lucru. Conform analizei unor date meteo cuprinse între anii 1979 și 2015, se poate observa că nu au existat mari schimbări în ceea ce privește clima globală, iar media temperaturilor este constantă. 

În afara anului 1998, atunci când fenomenul El Nino a contribuit la creșterea temperaturii globale, în rest nu s-au înregistrat creșteri ale temperaturilor care să creeze panică sau să prefațeze o catastrofă în privința climei.