ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stră-străbunicul președintelui Joe Biden a înjunghiat un camarad de armată în timpul Războiului Civil, dar a fost grațiat de Abraham Lincoln.

Fapta a avut loc acum 160 de ani, pe 21 martie 1864, în tabăra militară Potomac, în apropiere de Beverly Ford, statul Virginia, și nu are nimic dintr-o dramă de război, după cum scrie Washington Post, citând documente istorice.

Într-unul din corturile pentru popotă, a izbucnit o gâlceavă între angajați doi angajați civili ai armatei: unul era Moses Robinette, stră-străbunicul lui Joe Biden, un medic veterinar care se îngrijea de starea de sănătate a cailor și catârilor înhămați la căruțele cu muniție.

Celălalt zurbagiu era un oarecare John Alexander.

Se pare că motivul scandalului ar fi fost niște afirmații jignitoare făcute de Robinette la adresa celuilalt, după ce consumaseră alcool.

Strămoșul prezidențial a pus mâna pe un cuțit și i-a provocat lui Alexander mai multe răni.

Robinette a fost condamnat la doi ani de închisoare.

După câteva luni, la intervenția mai multor ofițeri, președintele Abraham Lincoln l-a grațiat pe Moses Robinette.

La instalarea sa la Casa Albă, Joe Biden și-a decorat Biroul Oval cu un tablou și un bust ale lui Abraham Lincoln.