ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un agent de vânzări din Queens, New York, acuzat de uciderea iubitei sale însărcinate, nu va fi acuzat pentru avort, așa cum a fost acuzat inițial, după ce procurorii au retras acuzația în urma recentei legi privind avortul adoptată de statul New York, scrie breitbart.com.

Procurorul districtului Queens, Richard Brown, îl acuzase inițial  pe Anthony Hobson, în vârstă de 48 de ani, de crimă, avort și posesiune de armă, pentru înjunghierea mortală a victimei, Jennifer Irigoyen (35 de ani), gravidă în luna a cincea.
 
Hobson s-a predat vineri autorităților și a fost acuzat de uciderea iubitei sale și a copilului nenăscut.

Dar legea adoptată la 22 ianuarie de statul New York elimină avortul din Codul Penal și îl plasează în legislația privind sănătatea publică, scrie New York Post.

Conferința Catolică din New York a avertizat că acest lucru „ va elimina responsabilitatea celor care pun în pericol viața copiilor nenăscuți în afara contextului întreruperii medicale a sarciniii”.
 
Statul New York, unde democrații dețin majoritatea clară, a adoptat luna trecută o lege care răstoarnă conceptele de „crimă” și „persoană”, permițând ca un avort să se facă până în  luna a noua de de sarcină, chiar și în absența unui medic.
 
Actul pentru Sănătatea Reproducerii elimină avortul din Codul Penal și notează că „fiecare individ are dreptul fundamental de a alege sau de a refuza contracepția ori sterilizarea. Fiecare persoană care rămâne însărcinată are dreptul fundamental de a alege să ducă sarcina la termen, de a naște un copil sau de a efectua un avort, în temeiul acestui articol.”