ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cei peste 200 de manifestanți arestați vineri, în urma ciocnirilor violente cu forțele de ordine, din ziua învestirii lui Donald Trump, sunt acuzați acum de revoltă, delict care, în statul Washington se pedepsește cu până la 10 ani de închisoare, scrie Daily Mail.
 
În ziua învestirii lui Donald Trump la Casa Albă, moment de sărbătoare pentru majoritatea americanilor, urmărit, grație transimisiunilor live, de o planetă întreagă, poliția din Washington a arestat 217 persoane. Toate au fost implicate în protestele anti Trump și în actele de vandalism ce au însoțit această manifestație. 

Chiar înainte de ceremonia de pe Dealul Capitoliului, tineri care aveau fețele acoperite au început să spargă vitrine, să incendieze mașini și să arunce cu pietre în polițiști. Forțele de ordine din Garda Națională au răspuns cu gaze lacrimogene și cu gloanțe de cauciuc, in timp ce protestatatrii au încercat să blocheze traficul strigând "Not my president" și "We resist President Trump" ("Nu e președintele meu și Rezistăm în fața lui Donald Trump).


Persoanele arestate au compărut sâmbătă în fața Curții Supreme  din Washington, pentru a le fi aduse la cunoștință acuzațiile și a se putea apăra. Cei peste 200 de protestatari riscă, dacă vor fi condamnați, să stea după gratii până la 10 ani. Dar și amenzi usturătoare, de 250.000 de dolari.