ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Fosta candidată democrată la alegerile prezidențiale, Hillary Clinton, a regizat personal farsa Russiagate pentru a distrage atenția de la scandalul e-mail urilor în care ea însăși era băgată până-n gât, potrivit unei analize a serviciilor de informații ruse, obținută de agențiile de informații americane în iulie 2016.

Aceast că directorul național de informații John Ratcliffe tocmai a aruncat asupra Comitetului judiciar al Senatului, cu prima dezbatere prezidențială la doar câteva ore distanță și cu fostul director FBI James Comey programat să depună mărturie în fața comitetului mâine dimineață.

Această dezvăluire bombă este făcută de șeful National Intelligence, John Ratcliffe, in cadrul Congresului SUA, informează NationalReview.
 
Scrisoarea lui Ratcliffe adresată președintelui comitetului Lindsey Graham (R., S.C.) spune că la sfârșitul lunii iulie 2016, agențiile de informații americane „au obținut o perspectivă” asupra unei analize a spionilor ruși, care susține că Hillary Clinton, candidatul democrat la președinția SUa, aprobase un plan pentru a provoca un scandal ”împotriva adversarului său republican, Donald Trump. Planul presupunea ca „Trump să fie legat de Putin și de  hackerii ruși în piraterea Comitetului Național Democrat”.

Să punem aceste informații în context.

Doamna Clinton a fost absolvită de acuzațiile penale, într-o conferință de presă din 5 iulie 2016 de către .seful FBI de atunci, James Comey. Lucru care a provocat indignare privind modul în care administrația Obama denaturează legea penală aplicabilă manipulării greșite a informațiilor clasificate pentru a o face scăpată pe Clinton. Scandalul e-mailurilor a urmărit-o pe Clinton pe tot parcursul campaniei.

„La sfârșitul lui iulie 2016, serviciile secrete americane au obținut analize interne ale serviciilor ruse care afirmau că Hillary Clinton, candidată în alegerile prezidențiale, a aprobat un plan de campanie electorală pentru a provoca un scandal împotriva candidatului Donald Trump, legându-l de Putin”, a scris Ratcliffe în sumarul conținutului scrisorii despre informațiilor descoperite de serviciile americane.

Pe 7 septembrie 2016, autorități din serviciile americane „i-au transmis un document investigație directorului FBI, James Comey, și adjunctului pe probleme de Contrainformații, Peter Strzok, privind „aprobarea de către candidatul prezidențial Hillary Clinton a unui plan implicându-l pe candidatul prezidențial Donald Trump și pe pirații cibernetici ruși în deturnarea alegerilor americane, ca modalitate de distragere a atenției publice de la modul în care ea și-a folosit serverul de e-mail privat”, arată scrisoarea lui Ratcliffe.

Brennan l-a informat personal pe Obama și pe alți oficiali din domeniul securității despre planul lui Clinton și despre faptul că rușii erau la curent cu el.

La numai cinci zile după data la care rușii aflaseră că Clinton a aprobat personal scandalul comspirației Trump-Rusia, FBI lansa oficial investigația împotriva lui Trump cu acest subiect. FBI și-a deschis în mod oficial ancheta nunită „Crossfire Hurricane” la sfârșitul lunii iulie, bazându-se pe pe o presupusă conversație între George Papadopoulos și ambasadorul australian Alexander Downer. Asta se întâmplase cu două luni mai devreme. Deși e-mailurile nu au fost menționate în conversație, Downer a susținut că informațiile mass-media despre piratarea e-mailurilor democraților, în iulie, i-au readus aminte anumite remarci pe care Papadopoulos le-ar fi făcut atunci când s-au întâlnit pentru scurt timp la un pahar.

Ratcliffe admite în scrisoare că comunitatea de informații din SUA „nu cunoștea cu exactitate” acuzației potrivit căreia Hillary Clinton ar fi orchestrat personal scandalul coluziunii cu Rusia. Nici agențiile americane nu pot spune dacă analiza informațiilor rusești în aceastăă cauză este menită să dezinormeze. Cu toate acestea, această acuzație cu privire la rolul lui Clinton era în mod evident cunoscută de administrația Obama la acea vreme. 

Ratcliffe spune și că notele scrise de mână ale fostului director al CIA, John Brennan, arată că acesta l-a informatpe președintele Obama și pe alți înalți oficiali ai securității naționale „despre serviciile de informații, inclusiv despre presupusa aprobare de către Hillary Clinton, la 26 iulie 2016, a unei propuneri venite de la unul dintre consilierii ei de politică externă de a-l denigra pe Donald Trump prin provocarea unui scandal care să conțină implicarea serviciilor de informații ruse.
Ancheta privind coliziunea lui Trump cu rușoii s-a bazat în special pe un dosar cu zvonuri despre Trump redactat de Christopher Steele, fost agent MI6.

Steele a fost angajat de compania Fusion GPS, o firmă de investigații care încheiase un contract cu echipa de campanie electorală a lui Hillary Clinton și cu conducerea Partidului Democrat pentru a fabrica și răspândi afirmații că Trump acționa în secret în beneficiul lui Putin.

În acea perioadă, Steele și Fusion GPS lucrau și pentru Oleg Deripaska, un miliardar rus care are legături strânse cu Putin. Sursa unică pe care se baza Steele era Igor Dancenko, a cărui identitate a fost declasificată în iulie 2020.