ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Dreapta eurosceptică și antiimigrație din Germania o acuză pe Angela Merkel că are mâinile pătate de sângele victimelor atentatului de la Berlin. Prin politica ușilor deschise pentru refugiați, Merkel este responsabilă de această tragedie, spune lidera AfD, Alternativa pentru Germania, Frauke Petry.

Doamna cancelar Angela Merkel este și ea responsabilă de atentatul de luni seara, de la Berlin, când un tir condus de un pakistanez de 23 de ani a intrat în mulțimea aflată la târgul de Crăciun din Breitscheidplatz, inima turistică și comercială a capitalei germane, omorând 12 oameni și rănind alți 48.
Așa a comentat lidera partidului Alternative für Deutschland, formațiune eurosceptică, de dreapta, la câteva ore de la atacul comis în una dintre cele mai mari metropole ale Europei, în săptămâna de dinaintea Crăciunului.  Merkel este considerată responsabilă pentru această tragedie pentru că a promivat politica "ușilor deschise" în privința valului de refugiați care a pus stăpânire pe Europa.
"Sunt morții lui Merkel", a scris pe Twitter eurodeputatul formațiunii, Marcus Pretzell, lider’AfD în landul Renania-Westfalia. "Cei care comit astfel de atacuri predică ura. Nu îi mai vrem. Când va reacționa statul german? Când se va opri această blestemată ipocrizie?", a comentat politicianul german.

Frauke Petry i-a acuzat pe "Merkel și compania" că predică libertatea fără granițe, care este folosită de teroriști. "Acest atentat nu a fost unul doar la libertatea noastră și la modul nostru de a trăi, ci și la tradiția noastră creștină", a spus lidera AfD.
 
Partidul Alternativa pentru Germania a obținut o victorie importantă și a intrat în trei parlamente regionale, în urma alegerilor din primăvară, percepute drept un test major privind modul în care cancelarul german Angela Merkel a gestionat criza migrației.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews