ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Recep Tayyip Erdogan a făcut o declarație extrem de dură vineri. Președintele turc a acuzat un înalt general american că este de partea complotiștilor din Turcia, după ce acesta din urmă trăgea atenția că represaliile de după puciul eșuat afectează relațiile între cele două state.


"Voi luați partea complotiștilor în loc de a mulțumi acestui stat pentru că a învins tentativa de lovitură de stat", a declarat Erdogan la un centru militar situat lângă Ankara, potrivit site-ului The New Arab.

Șeful statului major SUA, generalul Joseph Votel, declarase recent că încercarea de puci, dar și epurările masive care au loc în forțele Turcia în prezent ar putea afecta cooperarea militară dintre SUA și Turcia.

Turcia găzduiește personal militar și avioane americane la baza aeriană de la Incirlik, de unde forțele aviației SUA lansează raiduri aeriene în Siria și Irak împotriva militanților SI.