ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful Statului Major al armatei ruse a acuzat miercuri Statele Unite că antrenează foști combatanți ai Statului Islamic (SI) în Siria cu scopul de a destabiliza țara, relatează Reuters.

Generalul Valeri Gherasimov afirmă, într-un interviu publicat de cotidianul  Komsomolskaia Pravda, că armata americană folosește o bază militară la Tanf, o axă strategică de comunicații situată la frontiera cu Irakul, în sudul Siriei, conform News.ro

Această bază, pe care Moscova o cataloghează drept ilegală, și zona din jurul ei formează ”o gaură neagră” în care jihadiștii pot opera, apreciază el.

Statele Unite susțin că acest complex de la Tanf este o bază temporară folosită în vederea formării unor forțe aliate cu scopul de a lupta împotriva trupelor SI.

Armata americană a dezmințit în mai multe rânduri, în trecut, acuzații de această natură.

Generalul Gherasimov precizează că acești foști jihadiști sunt numiți ”Noua armată siriană” și că folosesc și alte nume.