ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful Statului Major al armatei ruse a acuzat miercuri Statele Unite că antrenează foști combatanți ai Statului Islamic (SI) în Siria cu scopul de a destabiliza țara, relatează Reuters.

Generalul Valeri Gherasimov afirmă, într-un interviu publicat de cotidianul  Komsomolskaia Pravda, că armata americană folosește o bază militară la Tanf, o axă strategică de comunicații situată la frontiera cu Irakul, în sudul Siriei, conform News.ro

Această bază, pe care Moscova o cataloghează drept ilegală, și zona din jurul ei formează ”o gaură neagră” în care jihadiștii pot opera, apreciază el.

Statele Unite susțin că acest complex de la Tanf este o bază temporară folosită în vederea formării unor forțe aliate cu scopul de a lupta împotriva trupelor SI.

Armata americană a dezmințit în mai multe rânduri, în trecut, acuzații de această natură.

Generalul Gherasimov precizează că acești foști jihadiști sunt numiți ”Noua armată siriană” și că folosesc și alte nume.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews