ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fiecare dosar care i se înscenează fostului președinte este ca o nouă treaptă de rachetă aprinsă: îl propulsează și mai puternic către Casa Albă.

Donald Trump și-a mărit substanțial avansul față de următorul clasat în cursa pentru desemnarea drept candidat prezidențial al Partidului Republican, după noua punere a sa sub acuzare, arată un sondaj comandat de New York Times și realizat de institutul Sienna.

Într-o singură lună, diferența dintre Trump și DeSantis a crescut cu 9%, ajungând acum de 42%. De notat că, în timp ce primul se află pe un trend puternic ascendent, al doilea este pe tobogan, pierzând 5% într-o lună.

Astfel, Trump este cotat acum cu 55% dintre preferințele de vot ale alegătorilor Republicani, iar DeSantis cu doar 13%.

Pe locul al treilea se situează Chris Christie - cu 5% și pe patru Vivek Ramaswami - cu 4%.

De asemenea, 75% din alegători consideră că noile acuzații aduse lui Donald Trump în legătură cu evenimentele de la 6 ianuarie 2021 reprezintă o diversiune pentru a distrage atenția de la corupția familiei Biden.

Sondajul a fost realizat după noua punere sub acuzare a lui Trump, din 1 august.

La un dineu Republican în Montgomery, Alabama, vineri, la o zi după ce a fost inculpat din nou, Trump a glumit:

„De fiecare dată când fac un dosar împotriva mea, urc în sondaje. Mai am nevoie de o singură inculpare ca să câștig alegerile.”