ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autorităţile de la Teheran au interzis importul de bunuri de consum din Statele Unite, pe fondul ridicărilor sancţiunilor economice pe care comunitatea internaţională le-a impus Iranului, anunţă site-ul oficial al Ministerului Comerţului şi Industriei din această ţară.

"În scopul de a stimula producţia naţională, este necesar...să oprim intrarea de bunuri de consum americane şi să interzicem produsele care amintesc de prezenţa Statelor Unite în ţară", scrie Mohammad Reza Nematzadeh pagina oficială a ministerului său.

Ministrul a declarat că măsura este în conformitate cu o scrisoare pe care liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a transmis-o luna trecută preşedintelui Hassan Rohani, în care făcea apel la o internsificare a producţiei autohtone de bunuri.

Iranul şi puteri mondiale au ajus la un acord crucial în luna iulie, care  prevedea o ridicare a sancţiunilor economice impuse Teheranului, în schimbul limitării programului nuclear iranian.