Președintele francez Francois Hollande face un pas înapoi, anunțând că nu va mai candida, in 2017, pentru un nou mandat. "Am luat această decizie în interesul Franței, al unității țarii și echilibrului social", a declarat Hollande, joi, intr-o intervenție de la Palatul Elysee.

Presa franceză scrie că, cel mai probabil, principaul beneficiar al acestei retrageri va fi  prim-ministrul Manuel Valls, care și-a anunțat deja decizia de candida la prezidențialele din 2017. Hollande a făcut acest anunț în contextul în care campania în vederea alegerilor primare ale stângii franceze a fost lansată joi.
Viitorul președinte francez va fi ales probabil într-un al doilea tur de scrutin, în care se prevede că vor accede candidatul de centru-dreapta, fostul premier François Fillon și președinta Frontului Național (extrema dreaptă), Marine Le Pen.

În mai 2012, François Hollande l-a învins pe președintele de atunci, Nicolas Sarkozy, o victorie care l-a trimis pentru cinci ani la Elysee.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews