ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele francez Francois Hollande face un pas înapoi, anunțând că nu va mai candida, in 2017, pentru un nou mandat. "Am luat această decizie în interesul Franței, al unității țarii și echilibrului social", a declarat Hollande, joi, intr-o intervenție de la Palatul Elysee.

Presa franceză scrie că, cel mai probabil, principaul beneficiar al acestei retrageri va fi  prim-ministrul Manuel Valls, care și-a anunțat deja decizia de candida la prezidențialele din 2017. Hollande a făcut acest anunț în contextul în care campania în vederea alegerilor primare ale stângii franceze a fost lansată joi.
Viitorul președinte francez va fi ales probabil într-un al doilea tur de scrutin, în care se prevede că vor accede candidatul de centru-dreapta, fostul premier François Fillon și președinta Frontului Național (extrema dreaptă), Marine Le Pen.

În mai 2012, François Hollande l-a învins pe președintele de atunci, Nicolas Sarkozy, o victorie care l-a trimis pentru cinci ani la Elysee.