ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai cunoscut producător de puști de asalt AK-47, ale cărui profituri au fost puse la grea încercare de sancțiunile impuse Rusiei de Occident, se reprofilează. Kalashnikov își diversifică activitatea și trece la producția de îmbrăcăminte, iar prima colecție va ieși pe piață și va fi prezentată în luna septembrie.

Gigantul rus în domeniul armamentului, care de peste 70 de ani produce puștile de asalt Ak-47, utilizate de armate din toată lumea, trece la modă.  Și anunță lansarea primei sale linii de haine și obieczte inspirate din stilul militar, scrie ziarul italian La Repubblica.  Iar primele modele vor fi prezentate in luna septembrie la expoziția  Armiya 2016 din Kubinka, lângă Moscova, conform presei ruse. Hainele vor fi vândute în 60 de magazine ce urmează să fie deschise în toată Rusia până la sfârșitul anului.

De vină pentru această măsură luată de Kalashnikov sunt sancțiunile economice impus de UE după anexarea ilegală a Crimeii de către Rusia și tensiunile fără sfârșit cu Ucraina. Grupul rus și-a văzut vânzările de armament grav afectate, după ce statele din Europa, America și Canada i-au închis ușile, în condițiile în care 70% din producție ajungea pe piețele de aici.
 
În jos s-au dus și vânzările de arme de vânătoare și sportive, firmei ruse nerămânându-i altceva decât să țintească piața internă, mizând pe sentimentele naționaliste ale rușilor.
 
Nu se știe sigur cine va crea hainele celor de la  Kalashnikov, in presa rusă fiind vehiculat numele lui Viaceslav Zaitsev, cel mai cunoscut stilist rus care a creat ținute pentru Lyudmila Putin, și care consideră că "stilul militar este extrem de popular în toată lumea și aceasta ar putea fi o afacere foarte bună".