ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Trump a emis vineri un nou regulament federal, care subliniază faptul că fondurile federale ale contribuabililor prevăzute pentru servicii de planificare familială nu pot fi folosite pentru a susține avortul în nici un fel, scrie breitbart.com.

Departamentul de Sănătate și Servicii Umane (HHS) a publicat noul regulament care ar putea bloca suma de aproximativ 60 milioane dolari destinată finanțării planificării familiale pentru Planned Parenthood și alți furnizori de avort.

Noul regulament vizează programul federal de granturi care oferă finanțare pentru servicii de planificare familială, interzicând utilizarea fondurilor pentru a „realiza, promova sau susține avortul ca metodă de planificare familială”.
Regulamentul face o linie clară de demarcație între avort și planificarea familială.

”Acesta este genul de schimbare a politicilor pe care o mare parte a națiunii americane, care votea, o  susțin", a declarat președintele asociației Studenți pentru Viața Americii, Kristan Hawkins. ”Dolarii pentru asistență medicală ar trebui să finanțeze servicii complete de îngrijire medicală și nu furnizori de avort”.

 Este însă mai mult ca sigur că noul regulament va fi contestat în instanță, notează presa americană. Clinicile vor putea să vorbească cu pacienții despre avort, dar nu vor putea da detalii despre unde se pot face astfel de intervenții. Iar clinicile nu vor mai putea să dea sfaturi femeilor cu privire la toate opțiunile de reproducere, inclusiv avortul, schimbare care va ajuta furnizorii anti-avort să fie eligibili pentru finanțare.

Organizațiile pro avort care primesc fonduri federale au primit deja interdicția de a folosi acești bani pentru finanțarea serviciilor de avort. Noua regulă merge însă mai departe cu interdicția, impunându-le să țină registre separate pentru operațiunile de avort.