ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Donald Trump a extins, vineri, sancțiunile împotriva Rusiei, vizând direct un membru al Guvernului de la Moscova, informează site-ul agenției Reuters.


Departamentul american al Trezoreriei l-a introdus pe lista persoanelor vizate de sancțiuni pe Andrei Cerezov, adjunct al ministrului rus al Energiei.

Pe lista entităților vizate de sancțiuni au fost introduse companiile Technopromexport și Surgutneftegaz, a precizat Departamentul american al Trezoreriei.
 
Statele Unite și Uniunea Europeană au impus în 2014 sancțiuni Rusiei din cauza anexării regiunii Crimeea.
 
Noile măsuri țintesc și către 11 responsabili separatiști proruși din republicile autoproclamate Donețk și Lugansk din estul Ucrainei, precum și către ”guvernatorul” orașului-port Sevastopol din Crimeea, toți acuzați de acțiuni provocatoare sau de exercitarea unor funcții guvernamentale în teritoriul ucrainean fără autorizația Kievului.

Conflictul din estul Ucrainei s-a soldat până în prezent cu peste 10.300 de morți și aproximativ un milion de refugiați. La 19 ianuarie, Parlamentul Ucrainei a adoptat o lege care definește zonele din estul țării aflate sub controlul forțelor pro-ruse ca fiind ocupate temporar de Rusia. Legea privind reintegrarea regiunii a fost susținută de 280 de parlamentari, Rusia fiind numită stat „agresor”, după discuții aprinse care au durat trei zile.