ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Trump a cerut Congresului fonduri de 2,5 miliarde de dolari pentru a lupta împotriva răspândirii rapide a coronavirusului, din această sumă peste 1 miliard de dolari fiind destinat vaccinurilor, a comunicat Casa Albă, transmit Reuters și AFP, citate de Agerpres.

„Administrația Trump continuă să ia foarte în serios răspândirea Bolii coronavirusului COVID-19. Astăzi, administrația transmite Congresului un plan de finanțare suplimentară cu 2,5 miliarde de dolari pentru a accelera dezvoltarea de vaccinuri, sprijinirea stării de pregătire și a acțiunilor de răspuns și pentru procurarea echipamentelor și materialelor atât de necesare”, a declarat Rachel Semmel, purtătoarea de cuvânt a Biroului pentru management și buget al Casei Albe.

Fondurile vor fi destinate testelor de laborator, carantinei, dezvoltării de vaccinuri și realizării de stocuri de echipamente personale de protecție, cum sunt măștile, a precizat Casa Albă.

Din cele 2,5 miliarde solicitate, 1,5 miliarde reprezintă finanțare nouă. Restul ar proveni din fonduri bugetate deja de Congres, cum sunt cele neutilizate pentru combatarea virusului Ebola, dar pentru a căror redirecționare administrația are nevoie de aprobarea legislativului.

Președinta Comisiei de credite din Camera Reprezentanților, democrata Nita Lowey, a declarat că solicitarea de finanțare înaintată de administrația Trump este 'cu totul insuficientă pentru a-i proteja pe americani de coronavirus'.

SUA au confirmat până acum 53 de cazuri de infectare cu coronavirus - 14 diagnosticate în Statele Unite și 39 în rândul americanilor repatriați de la Wuhan, principalul focar al epidemiei, și de pe vasul de croazieră Diamond Princess plasat în carantină în Japonia, conform Centrului american pentru controlul și prevenirea maladiilor (CDC).

Autoritățile sanitare au atras atenția că numărul cazurilor printre cetățenii repatriați este probabil să crească. CDC i-a avertizat luni pe cetățenii americani să evite călătoriile în Coreea de Sud.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews