Administrația Trump a decis luna trecută  să acorde o derogare organizației Miracle Hill, o organizație creștină care oferă asistență maternală pentru familii, pentru a participa la un program de asistență maternală finanțat din fonduri federale, scrie thehill.com.


Această derogare va permite organizației creștine să continue să ofere servicii familiilor în concordanță cu propriile convingeri, fără amenințarea de a fi închisă pentru faptul că nu lucrează cu non-creștini sau cu cei care se identifică ca aparținând comunității LGBT.

Organizația era acuzată că a încălcat un regulament emis de administrația Obama care prevede că organizațiile care primesc fonduri de la Departamentul de Sănătate și Servicii Umane (HHS) nu pot face discriminări pe criterii de religie sau orientare sexuală.
Donald Trump a decis însă că organizația creștină poate participa la program, întrucât a o obliga să acționeze contrar convingerilor sale ar fi o încălcare a libertății sale religioase.

O serie de amendamente din timpul administrației Obama au făcut imposibil ca agențiile religioase să nu permită selectarea doar a potențialilor părinți care au aceleași convingeri religioase. Sub presiunea acestor regulamente, statul a deschis o anchetă împotriva Miracle Hill și, în cele din urmă, a amenințat-o că  nu îi va reînnoi licența.

În ultimii ani, organizațiile de adopții din mai multe state au fost forțate să se închidă din cauza convingerilor lor religioase, inclusiv cele conform cărora familia este formată între un bărbat și o femeie și pentru convingerea că sexele sunt complementare.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews