ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Trump declanșează un atac dur la adresa FMI și a Băncii Mondiale, despre care spune că ar trebui reformate din temelii. Cer austeritate țărilor, dar își dau singuri salarii generoase

Secretarul Trezoreriei SUA Steven Mnuchin a spus că este nevoie de schimbări majore în modul de funcționare al FMI și Băncii Mondiale. Cea mai importantă țară membră a Fondului Monetar Internațional (FMI), SUA, susține că este nevoie de o regândire de ansamblu a acestei instituții, ca și a Băncii Mondiale

Secretarul american al Trezoreriei a îndemnat Fondul Monetar Internațional (FMI) să dea dovadă de o „disciplină bugetară exemplară" și să facă „alegeri dificile" pentru a reduce salariile conducerii și angajaților săi.

„Ca instituție publică, la fel ca toți membrii pe care îi supraveghează și consiliază, FMI trebuie să dea dovadă de o disciplină bugetară exemplară și să fie eficient în utilizarea unor resurse limitate", a declarat Steven Mnuchin la Washington cu prilejul reuniunii anuale a FMI și Băncii Mondiale.

Nu este primul atac adresat de SUA acestor instituții. Casa Albă a reacționat dur la criticile FMI față de planul fiscal al lui Trump. Directorul pentru buget al Administrației americane, Mick Mulvaney, a afirmat că Fondul are un interes ca măsurile să eșueze, pentru că dacă ar fi un succes, nu ar mai avea argumente pentru a susține reglementările masive.