ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un politician namibian care poartă numele Adolf Hitler a câștigat alegerile regionale într-o țară fostă colonie germană. Politicianul al cărui nume continuă să dea fiori   spune că nu își dorește să domine întreaga lume.
 
Adolf Hitler Uunona a obținut 85% din voturi într-o regiune din  Namibia, fostă colonie germană, unde o parte din oameni, dar și unele străzi și locuri poartă nume nemțești.

Patridul din care politicianul face parte, SWAPO, a guvernat țara de la independența de Africa de Sud, în 1990. Hitler a declarat că nu are nimic de a face cu ideologia nazistă, scrie Daily Mail.
 
Politicianul a spus că a primit acest nume la inițiativa tatălui acestuia, menționând că părintele său probabil „nu a înțeles ce a reprezentat Adolf Hitler”.

„În copilărie, îl vedeam ca pe un nume total normal. Doar în adolescență am înțeles că acest om a vrut să cucerească întreaga lume”, a dezvăluit Uunona adăugând că soția lui îi spune Adolf, dar că de obicei merge pe Adolf Uunona.  Politicianul crede că ar fi „prea târziu” să-și schimbe numele oficial, relatează Daily Mail.

„Faptul că am acest nume nu înseamnă că vreau să cuceresc Oshana”, a spus el, referindu-se la regiunea în care a câștigat alegerile. „Nu înseamnă că vreau să domin lumea”. Astăzi, încă există în acea regiune o mică comunitate vorbitoare de limbă germană și în jur de 120.000 de germani vizitează Namibia în fiecare an.