ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup de studenți de stânga apără lagărele sovietice ale Gulagului stalinist, considerându-le mai „pline de compasiune” decât „noțiunea capitalistă occidentală a închisorii”.
 
 Grupul intitulat Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer Plus de la Universitatea Goldsmiths din Londra a sugerat că persoanele care pun întrebări despre teoria de gen ar trebui trimise în astfel de lagăre, timp de până la zece ani, pentru „reeducare”, scrie breitbart.com.

„Ideile radicale anti transgender și ale bigoților anti-Trans ucid pur și simplu și de aceea trebuie eradicate prin reeducare", a scris grupul de studenți pe Twitter înainte de a-și șterge contul.
 
După ce profesorul Claire Graham a întrebat dacă încercarea acestui grup de a reduce la tăcere acele cadre universitare care au pus la îndoială ideologia transgender nu sunt cumva "puțin fasciste", pe contul grupării a venit următorul a răspuns : „Nici vorbă! Doar vă vom trimite în Gulag‘.

Pe Contul de Twitter a mai apărut și comentariul conform căruia CIA a răspândit "minciuni" despre sistemul  sovietic din Gulag: „Primul mit care trebuie desființat: în Gulag muncești până mori! Fals: "Sovieticii cu sentințe pe viață au avut cea mai lungă condamnare de 10 ani. Pedeapsa capitală a fost rezervată pentru cele mai grave infracțiuni.”
 
Sistemul penal a fost unul de reabilitare. Scopul era acela de a corecta și de a-i schimba pe infractori”.

Sindicatul studenților de la Universitatea Goldsmiths a suspendat grupul și și-a retras sprijinul pentru el în urma valului de reacții negative apărute pe rețelele de socializare. 

Unii utilizatori de Twitter au reacționat vehement: „Bunica mea a fost condamnată la 15 ani în Gulagul sovietic pentru că a fost fiică „a dușmanilor poporului și a unui creștin”.  A fost eliberată după 10 ani pentru că era însărcinată”.

„Nu pot să cred ce am citit. Mint cu nerușinare despre cultura mea și despre istoria mea”, a scris un utilzator pe Twitter.

Gulagul desemnează rețeaua de lagăre și colonii de muncă forțată care au existat în URSS. De la 10 iulie 1934, închisorile, coloniile de muncă corecțională și lagărele au format un ansamblu unic, gestionat numai de Gulag. Obiectivul numărul unu din cadrul Gulagului devenea, începând cu anul 1936, lichidarea adversarilor politici, pentru Stalin fiind esențială lichidarea „dușmanilor poporului”. Doar în cursul anilor 1939-1941 au murit în lagăre 1, 8 milioane de deținuți.