ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 22 persoane și-au pierdut viața și alte 59 sunt rănite, în urma unei explozii ce a avut loc la finalul concertului Arianei Grande, de pe Manchester Arena.

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul de la Manchester.

Adrian Papahagi, filolog și eseis, a scris pe Facebook că bomba a fost detonată de „unul dintre cei promovați de corectitudinea politică și apărați de ong-uri”.

„Deschizi computerul și moartea îți sare în față. Zeci de oameni nevinovați, copii și adulți, au murit sau au fost mutilați la Manchester. Dumnezeu să-i odihnească pe cei morți și să-i ajute pe cei vii!

Noi ne indignăm, gesticulăm o zi, până apare un nou subiect. Politicienii își recită textul. Presa rostogolește scuze și acuze, poate și ceva fapte.

Dar realitatea rămâne aceeași: cel mai probabil, bomba nu a fost detonată nici de un birocrat de la Bruxelles, nici de un instalator polonez, nici de un zidar român supărați pe Brexit, ci de unul dintre cei promovați de corectitudinea politică, apărați de ong-uri, menajați de presă, asistați de stat, tratați clement de justiție”, a scris Papahagi pe Facebook.

Atacatorul de la Manchester Arena a fost identificat. Este vorba despre un bărbat de 22 de ani, pe nume Salman Abedi.