ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul europarlamentar Adrian Severin a postat un comentariu pe  Facebook ca reacție la atacurile comise marți dimineață la Bruxelles în inima Europei. Adrian Severin consideră că este vorba de un  război în toată regula, atentatele de la Bruxelles dovedind, încă o dată, că liderii de la Bruxelles sunt incapabili să gestioneze această criză.

"Ținta tactică a fost de astă dată aeroportul capitalei europene - Bruxelles. Efectul imediat va fi îngreunarea activității instituțiilor europene; și așa greoaie.
 
Se mai îndoiește cineva că ne aflăm în război? Se mai îndoiește cineva că acesta este război mondial? Se mai îndoiește cineva că actualii conducători ai UE nu sunt capabili să gestioneze criza?
Suntem în război cu sentimentul că trăim în pace. Suntem în război având conducători care nici pentru situații pașnice nu sunt buni", scrie Adrian Severin, fost ministru de Externe, într-un scurt comentariu pe marginea atacurilor din capitala Belgiei.

"Nici televăicărelile și nici măsurile populiste nu rezolvă ceva. Prima urgență este să recunoaștem starea de război. Pornind de aici, a doua urgență este definirea naturii războiului - un război care pune în discuție ordinea mondială, atât sub aspect geostrategic cât și cultural. În fine, a treia urgență este aceea ca principalii lideri politici actuali, la nivelul UE și al statelor membre, să lase locul unor persoane capabile să facă față situației. Nu este vorba de demisii sau de sacrificarea unor țapi ispășitori. Este vorba despre un transfer responsabil al ștafetei. Minimul care poate fi cerut conducătorilor unui continent în criză de conducere, aflat sub bombardament", conchide fostul europarlamentar.