ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR) anunță că, în total, aproape 515.000 de migranți și refugiați au traversat Mediterana, dintre care circa 383.000 au ajuns în Grecia, iar în jur de 129.000 în Italia. Din acest total, 54% sunt sirieni (71% dintre persoanele sosite în Grecia) și 13% afgani. 

În același timp, în jur de 2.980 de refugiați și migranți și-au pierdut viața ori au fost dați dispăruți în timpul traversării Mediteranei spre coastele Europei. În întreg anul 2014, numărul acestor persoane a fost de circa 3.500, potrivit UNHCR, transmite Agerpres.

Agenția ONU atrage atenția că, în pofida operațiunii comune europene de căutare și salvare pe mare, din cadrul Frontex, care a salvat mii de vieți, Mediterana rămâne ruta cu cele mai multe pierderi umane. 

Conform Înaltului Comisariat, mulți dintre cei care ajung pe mare în Europa de Sud, mai ales în Grecia, provin din țări afectate de violențe și de conflicte, precum Siria, Irak și Afganistan. Acești oameni au nevoie de protecție internațională și sunt adesea traumatizați și epuizați fizic, afirmă UNHCR.