ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agentul FBI Peter Strzok, exclus în decembrie din ancheta privind ingerința Moscovei în alegerile prezidențiale americane pentru că s-a aflat că a scris mesaje sms critice la adresa lui Donald Trump, a fost concediat din poliția federală a SUA pentru că a încălcat politicile Biroului Federal, anunță New York Times.

Numele lui Peter Strzok a devenit cunoscut în România după ce, așa cum scria ActiveNews la începutul anului, o serie de înregistrări dintre doi agenți FBI,  între care și Peter Strzok și unul dintre avocații instituției, Lisa Page, intr-un dialog purtat pe 9 mai 2016, a scos la iveală modul în care jigneau  poporul român.

Schimbul de replici a fost inclus în documentul de 384 de pagini făcut public de către Comitetul pentru Afaceri Guvernamentale și Securitatea Patriei din Senatul American.
 
Iată conversația:

Strzok: „Guccifer (hacker-ul român, n.r.). Român slinos...
 
Page: „Toți sunt”

Strzok: „E amuzant să privești și să te gândești [text eliminat]. Nu e de mirare că e așa necioplit dat fiind că e...și acești români nu sunt măcar țigani”

Page: „Serios acum, îi cam urăsc. Sunt sigur [text eliminat] bine. Dar sunt un amestec din necinstea rușilor cu atitudinea de „mi se cuvine” a italienilor. Grețos!(Yuck, în original)”, a răspuns Page.