ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Abuzurile suferite de femei la Koln în noaptea de Revelion sunt doar o parte din agresiunile înregistrate în Germania.

Potrivit unui raport al poliției, citat de Deutsche Welle, atacuri s-au înregistrat în 12 orașe, iar numărul plângerilor este de ordinul miilor.

Jurnaliștii Deutsche Welle citează un document confidențial elaborat de Oficiul Federal al Poliției și destinat miniștrilor de interne din landurile germane. În raport se vorbește despre agresarea sexuală a victimelor în spațiul public, urmată de acte de tâlhărie.

Cele mai multe plângeri au fost depuse în landul Renania de Nord Westfalia, 1076 în orașele Koln, Dusseldorf și Bielefeld și aproape 200 la Hamburg, potrivit tvr.ro. Cele mai multe se referă la vătămări corporale.

În total, acte de agresiune s-au înregistrat în 12 orașe germane din 8 landuri. În raportul poliției se arată că majoritatea agresorilor erau tineri cu vârste cuprinse între 17 și 30 de ani, cei mai mulți de origine marocană, algeriană sau tunisiană.

Evenimentele din noaptea de Revelion au atras o uriașă reacție publică, mai ales împotriva poliției și a presei, pentru că nu au prevenit, respectiv relatat evenimentele. Între timp, au apărut noi informați îngrijorătoare. Potrivit unor surse guvernamentale citate de presă, autoritățile germane au pierdut urma a 600 de mii de refugiați.