ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Personalul medical de urgență din orașul francez Toulon va purta veste antiglonț. O  măsură prin care autoritățile vor să protejeze personalul medical de valul violențelor din ultima vreme, de la omucideri și până la tentative de crimă. 
 
Decizia de a permite paramedicilor, medicilor și asistentelor să poarte veste antiglonț vine după ani de dezbateri privind modul în care poate fi protejat personalul spitalului de la pacienții instabili psihic, dar și de atacatori înarmați de pe străzi, scrie Le Parisien.

Conform unui comunicat de presă, Service d'Aide Médicale Urgente (SAMU) 83 enumeră mai multe scenarii, inclusiv atacuri teroriste, violențe comise de bande armate și comportamentul pacienților violenți, precizând: „Acestea sunt diferite tipuri de intervenții în fața cărora echipele noastre nu erau protejate corespunzător”.

Siguranța personalului din serviciile de urgență din Franța a fost pusă la încercare  în ultima vreme în unele zone, precum districtul Alpes-Maritimes, motiv pentru care pompierii au realizate o serie de filme la începutul acestui an pentru a cere oamenilor să nu mai atace echipajele de urgență.

Videoclipurile au prezentat mai multe scenarii, printre care extremiști de extrema stânga aruncând cu sticle incendiare în personalul de urgență, dar și un caz în care un individ amenința pompierii cu un cuțit.

Franța nu este singura țară care recurge la veste antiglonț pentru angajații din sistemul medical de urgență. În 2017, șeful Uniunii Șoferilor de Ambulanță Suedeză a cerut ca paramedicii și șoferii de pe ambulanțe să primească echipament defensiv militar pentru a putea funcționa în condiții de siguranță în așa numitele no-go zone din țară.