ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul britanic-irlandez Michael Gambon, cunoscut pentru rolul personajului Albus Dumbledore în șase din cele opt filme din seria „Harry Potter”, a murit în spital la vârsta de 82 de ani, a anunțat joi familia sa.

Celebrul star al scenei și ecranului, care a primit trei premii Olivier, două premii Screen Actors Guild și patru Bafta, a murit în Essex, în urma unei crize de pneumonie, potrivit The Independent.  

Cariera sa a fost încununată de rolul său ca director al școlii de vrăjitori Hogwarts din seria Harry Potter.

„Suntem devastați să anunțăm pierderea lui Sir Michael Gambon. Iubit soț și tată, Michael a murit liniștit în spital, cu soția sa Anne și fiul său Fergus lângă patul său, în urma unei crize de pneumonie”, se arată într-un comunicat emis în numele familiei.

Născut în Irlanda, Michael Gambon și-a început cariera de actor în teatru, prima sa apariție pe scenă fiind într-o producție „Othello” la Gates Theatre din capitala irlandeză, Dublin, în 1962.

A devenit cunoscut în Marea Britanie pentru rolul unui detectiv francez în serialul ITV „Maigret” și pentru rolul său din 1986 ca Philip Marlow în filmul „The Singing Detective” al scenaristului Dennis Potter.

A jucat un rol memorabil în adaptarea BBC din 2015 pentru TV după „The Casual Vacancy” de JK Rowling, având, de asemenea, apariții în producțiile lui Alan Ayckbourn „The Norman Conquests”, „The Life of Galileo” și în producțiile lui Nicholas Hytner pentru Teatrul Național „Henry IV”.

De asemenea, a jucat roluri în drame de epocă precum „Discursul regelui” din 2010 și „Gosford Park” din 2001.

În special, a câștigat aprecieri la nivel mondial pentru interpretarea lui Dumbledore în filmele populare din seria „Harry Potter”, începând cu „Harry Potter și piatra filosofală” din 1997.

Gambon a fost distins cu titlul de cavaler pentru contribuția sa la industria divertismentului în 1998.

Omagiile la adresa actorului au început să vină în urma veștii despre moartea sa.

În martie 2023, un alt actor cunoscut din seria „Harry Potter”, care avea doar 56 de ani, Paul Grant, a fost găsit mort în zona Gării King`s Cross din Londra.  
 
De asemenea, un alt "vrăjitor" din seria Harry Poter, Robbie Coltrane, a murit recent, la vârsta de 72 de ani în urma unei insuficiențe multiple de organe.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews