În 2017,  logodnica lui Ryan Magers a decis să treacă  peste voința băiatului, tatăl copilului pe care îl purta în pântece și care o implorase să nu renunțe la sarcină. Tânăra a avortat.  În statul Alabama orice făt conceput este o persoană. Din acest motiv Ryan a hotărât să devină reprezentantul copilului nenăscut și să se judece cu clinica de avorturi, relatează Fox News.
 
Avocatul tânărului din Alabama care a dat în judecată clinica, împotriva dorinței sale, spune că clientul său dorește ca orice persoană asociată cu avortul să plătească.

”Ne aflăm în proces cu clinica de avorturi, producătorul pilulei, vom merge după doctor și după orice organizație profesională la care medicul este afiliat", a declarat avocatul Brent Helms pentru Fox News joi, adăugând că ”dacă toți sunt responsabili, atunci toți trebuie să plătească pentru că permit avorturile”.

Marți, un tribunal din Alabama a recunoscut fetusul avortat, „Baby Roe”, drept reclamant în proces, făcând din acest caz o premieră în SUA.

”Adevărul este că nimeni nu a făcut vreodată asta”, a spus avocatul Helms, amintind că Ryan Magers, de 21 de ani, din Madison County, acuză faptul că prietena lui a primit un tratament medicamentos la Centrul pentru femei pentru Alternative pentru Reproducere, din Huntsville, în februarie 2017, când era gravidă în șase săptămâni.
 
Magers i-a cerut prietenei sale, care avea 16 ani, să nu facă avortul. Dar ea a decis altfel, spune avocatul.

Acesta spune că clientul lui solicită despăgubiri bănești, dar obiectivul final este de a spori drepturile taților în situațiile partenerelor care vor să facă avorturi în Alabama.

„Sunt aici pentru bărbații care vor să aibă un copil”, a spus el. ”Cred că fiecare copil, încă din momentul concepției, este o ființă care merită să trăiască”, a subliniat avocatul.

Acest caz a încins comentariile pe rețelele de socializare, feministele pro avort  numindu-l ”ilegal și idiot”.

Feminista Mona Eltahawy a scris pe Tweeter: ”Aceasta este America în anul 2019: un bărbat și un făt dau în judecată o clinică de avorturi? Când fătul devine o persoană, conform legii din Alabama, femeia devine un incubator mergător, care are mai puține drepturi decât un făt și decât un bărbat”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews