După ce ghilotina neofeminismului puritan a încercat să se spulbere cariera unui mare actor, 20.000 de semnături strângându-se în câteva zile pentru ca Alain Delon să nu primească la Cannes trofeul Palme d’Or onorific, starul francez a reacționat, scrie 20minutes.fr .
 
Deranjat de valul de atacuri pornite asupra sa de dincolo de Ocean, dar și din Franța, ale armatei de amazoane ale corectitudinii politice, acuzat de rasism, sexism, homofobie și naționalism, Alain Delon le-a răspuns celor care îl contestă: ”Mă puteți iubi sau nu, dar nu puteți contesta cariera mea”. Într-un interviu pentru ziarul Le Figaro, actorul francez, stabilit de mai mulți ani în Elveția, a comentat astfel lansarea petiției prin care organizatorilor Festivalului de la Cannes li se cere neacordarea unui Palme d’Or onorific: ”Nu înțeleg ce este acel lucru”, a spus Delon întrebat despre adevăratele intenții ale inițiatorilor petiției. ”Am impresia că autorul urmărește mai presus de oricce să se pună în valoare. Cine este ea? Și de ce acum?”, s-a întrebat marele actor.


„Nu am nimic împotriva homosexualilor care stau împreună, dar, pentru mine, este împotriva naturii. Am fost făcuți pentru a iubi o femeie, pentru a curta o femeie, și nu pentru a nu flirta cu un bărbat sau a fi curtați de un tip”, spunea Alain Delon în  2015. Acum, spune că tocmai aceste cuvinte ar fi la originea petiției care cere sancționarea sa.
 
Și, deși pare connvins că această frază i-a atras demonizarea, actorul revine, susținând cu tărie ceea ce afirma acum 4 ani. ”Am spus clar că nu îmi pasă că homosexualii se căsătoresc. Dar că există un singur lucru cu care nu  sunt de acord: acela ca ei să adopte copii. Pentru că un copil are nevoie, în opinia mea, de o mamă și de un tată”, a spus Alain Delon.


Intervievat de multe ori în ultimii ani în problemele acutale ale societății, Alain Delon nu a ascuns că nu se mai acordă cu lumea de azi. O lume care se închină la zeul corectitudinii politice, spulberând tot ce nu corespunde ”valorilor” ei. Dovada: această petiție anti Delon. 
În ciuda acestui demers,  legendarul actor din „Rocco și frații săi”, ”Ghepardul” sau ”Piscina” va primi trofeul Palme d’Or onorific. Thierry Frémaux, delegat general al Festivalului de Film de la Cannes, a apărat decizia organizatorilor. „Nu îi vom acorda lui Alain Delon Premiul Nobel pentru Pace. Îi oferim un Palme d'Or pentru cariera sa de actor”, a spus acesta. Mai mult,  Frémaux a spus că festivalul de pe Croazetă îl va onora pe actorul Delon cu „100% entuziasm”.  Delon „a spus unele lucruri și are dreptul să-și exprime opinia. Chiar dacă nu că sunt de acord cu el ... Evident, Festivalul de Film de la Cannes condamnă (remarci), dar nu condamnă libertatea de exprimare”, a afirmat Frémaux.

 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews