ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Noi proteste erau anunțate, joi noaptea, în capitala albaneză Tirana, la o zi după ce sute de cetățeni furioși au atacat clădiri guvernamentale și au dat foc la bradul de Crăciun din oraș. 

Violențele din stradă au izbucnit după ce poliția albaneză a împușcat mortal un cetățean surprins pe stradă după ora la care intră în vigoare interdicția de circulație.
 
Protestatarii au cerut demisia prim-ministrului Edi Rama și a ministrului de interne Sandër Lleshaj. Ei au doborât bradul ornamental de Crăciun din Capitală și i-au dat foc în fața biroului prim-ministrului Rama.

Oamenii au aruncat cu pietre și materiale pirotehnice în polițiști, care au răspuns cu gaze lacrimogene.Surse oficiale citate de presa internațională spun că au fost răniți 16 polițiști, dintre care unul în stare gravă, și doi protestatari. Patru participanți la proteste au fost arestați și puși sub acuzare, fiind ulterior eliberați.

Proteste de mai mică amploare au avut loc și în alte orașe din Albania.