ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armata americană le-a interzis soldaților americani pe care îi are în Japonia să mai consume alcool.

Decizia a fost luată după ce duminică un militar american beat a provocat un accident rutier în urma căruia un bărbat a murit.

Testul de alcoolemie a arătat că soldatul avea nivelul de alcool din sânge de trei ori mai mare decât limita autorizată.

Statele Unite au 47.000 de soldați staționați în Japonia. Prezența lor pe pământ nipon îi nemulțumește pe localnici care au cerut în repetate rânduri închiderea bazelor americane pe care le consideră o sursă de poluare și de infracțioanlitate ridicată.

În prezent, un fost membru al Marinei americane este judecat pentru violarea și uciderea anul trecut a unei japoneze în vârstă de 20 de ani. Verdictul este așteptat pe 1 decembrie.

Reacția SUA în cazul Teo Peter

Teo Peter, unul dintre cei mai iubiți muzicieni și membru fondator al grupului rock Compact, a murit în urma unui tragic accident rutier. 

Pe 4 decembrie 2004, legendarul rocker a murit după ce taxiul în care călătorea pe bulevardul Dacia, colț cu strada Polonă, a fost lovit de un bolid care a trecut pe culoarea roșie a semaforului, condus de Christopher van Goethem, un militar al SUA detașat la ambasada din România, aflat în stare de ebrietate. 

După ce l-au scos pe sergentul american din țară la scurt timp după accident, americanii au reușit până la urmă să-l declare și complet nevinovat de moartea românului.

Atunci s-a creat un val de indignare a opiniei publice din România ca urmare a modului în care americanii au reacționat.

În 2006, o curte marțială din Statele Unite a decis că pușcașul marin implicat în accident cu mașina Ambasadei SUA la București nu se face vinovat de omor prin neglijență în legătură cu moartea lui Teo Peter. Indignați și îndurerați, membrii familiei Peter și-au căutat dreptatea printr-un proces non-adversarial, la nivel administrativ, cu autoritățile americane, în urma căruia au obținut daune materiale, dar nu și inculparea criminalului.
 
„Nu mai arăt cu degetul și nu mai trag semnale de alarmă. M-am împăcat cu gândul că ce s-a întâmplat a fost voia Celui de Sus. Războiul purtat cu vinovatul a fost unul nedrept și s-a încheiat de mult. Mulți și-au luat angajamentul că vor cinsti numele tatălui meu, însă timpul aruncă în uitare anumite promisiuni. După toți acești ani, tata a rămas doar pe tăblițele unei străzi, un nume de stradă”, declara fiul regretatului artist, Teo Peter jr, citat de libertatea.ro.