ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alegerile din Statele Unite l-au adus pe Donald Trump în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii, informație cunoscută deja de majoritatea opiniei publice.

Ceea este mai puțin cunoscut este faptul că Partidul Republican, gruparea care îl susține pe miliardarul new-yorkez, este condus de către un creștin-ortodox practicant. Este vorba despre Reince Priebus, un avocat în vârstă de 44 de ani. Acesta este la al doilea mandat ca președinte al Comitetului Național Republican (RNC) și este creditat ca omul care a revitalizat un partid ce părea în derivă după mandatele lui George W. Bush.

Priebus are origini grecești din partea mamei sale, și a fost botezat în credința dreptmăritoare, o parte importantă din viața sa.

Într-un reportaj difuzat de CNN, Priebus a mărturisit care sunt cele trei obiecte pe care le ține la îndemână, și care sunt absolut necesare pentru a-l ajuta pe parcursul zilei.

"În primul rând este vorba despre Sfânta Liturghie ortodoxă (Liturghierul -n.n.), platforma politică a partidului republican și programul echipei Milwuakee Brewers. De asemenea, Priebus își găsește alinarea în sânul familiei", se afirmă în reportajul CNN. 

Tată a doi copii, Priebus nu are îndoieli asupra definiției familiei și căsătoriei.

„Principiile noastre sunt solide. Cred și voi spune în continuare că partidul nostru crede că mariajul este între un bărbat și o femeie. De asemenea, cred că viața începe în momentul concepției copilului. Acestea sunt chestiuni fundamentale", spunea el, chestionat asupra părerii conform cărora Partidul Republican ar trebui să-și modifice doctrina pentru a se apropia de electoratul liberal.


„Ceea ce o să vedeți - a continuat el, e un partid care îmbrățișează viața, care îmbrățișează căsătoria și un președinte care înțelege că există doar un singur Dumnezeu atotputernic”.
 
Priebus este un arhonte al Ordinului Sfântului Andrei al Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol. În imagine, o captură cu urarea „Hristos a Inviat” pe care Priebus a făcut-o cu ocazia Paștilor pe twitter.