ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 

Alternativa pentru Germania (AfD), partid populist și antiimigrație, a obținut 11,5% din voturi, înregistrând un avans substanțial, profitând în special de nemulțumirea electoratului față de decizia din urmă cu an a Angelei Merkel de a deschide granițele pentru refugiați, relevă un exit poll, potrivit Wall Street Journal.

Conform acestui rezultat, AfD ar intra în cel de-al 10-lea consiliu de land, dintr-un total de 16.

CDU nu ar fi obținut decât 18% din voturi, în scădere față de procentul de 23,3% înregistrat la ultimele alegeri din 2011. Social-democrații (SPD) s-au clasat pe prima poziție la alegerile de duminică, obținând 23%. SPD ar putea renunța acum la coaliția cu CDU din capitala Germaniei.

Înfrângerea suferită de CDU la Berlin vine la două săptămâni după lovitura electorală primită la scrutinul din landul Mecklenburg-Pomerania de Vest.

Aceste eșecuri au ridicat semne de întrebare asupra posibilității ca Angela Merkel să mai candideze pentru al patrulea mandat de cancelar la alegerile de anul viitor, însă partidul nu pare să aibă alternative viabile, astfel că tot ea ar putea fi candidatul.