ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hillary Clinton a câștigat duminică alegerile primare democrate în insula Puerto Rico, apropiindu-se de majoritatea necesară de delegați pentru învestitura la alegerile prezidențiale din Statele Unite, informează AFP și DPA.
 
Fostul secretar de stat a fost declarat câștigător de canalele CNN și NBC, la mai mult de șase ore după închiderea secțiilor de votare în acest teritoriu asociat SUA și situat în Caraibe, care participă la primare dar nu la alegerile prezidențiale. Potrivit rezultatelor din 22% de birouri, ea a obținut 64% din voturi față de 35% pentru senatorul de Vermont Bernie Sanders.

La 68 de ani, democrata este de așteptat să depășească marți majoritatea de 2.383 de delegați ce îi garantează numirea și să devină prima femeie învestită pentru alegerile prezidențiale de unul dintre cele două mari partide din SUA.

Șase state, dintre care California, vor vota atunci în alegeri primare democrate.

Victoria în Puerto Rico, împreună cu cea de sâmbătă în Insulele Virgine Americane, o apropie pe Clinton de învestitură. Înaintea rezultatelor din Puerto Rico, îi lipseau doar 60 de delegați, în timp ce 694 sunt în joc.

Dar Bernie Sanders, senatorul de Vermont, contestă calculul și susține că "super-delegații", responsabili și aleși ai partidului, nu ar trebui incluși întrucât voturile lor vor fi oficiale doar la votul convenției democrate de învestitură de la Philadelphia din 25-28 iulie. El a explicat că Hillary Clinton nu va avea majoritatea absolută ținând cont doar de delegații desemnați în mod direct de alegerile primare.