ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dreapta proeuropeană (PPE) a reclamat duminică președinția Comisiei Europene (CE), apreciind că a obținut victoria în alegerile europene, relatează AFP, citată de news.ro

„Noi am câștigat alegerile europene, iar «Spitzenkandidat»-ul (capul de listă) al PPE Manfred Weber va fi președintele Comisiei”, a declarat Joseph Daul, președintele Partidului Popular European (PPE), la o reuniune electorală, la Bruxelles.

Pentru legislatura 2019-2024, Partidul Popular European (PPE, centru-dreapta) este creditat cu 179 de locuri din totalul de 751 ale Parlamentului European, în scădere față de 216 mandate în mandatul actual (2014-2019).

Pe locul al doilea se situează Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților (S&D, centru-stânga), cu 150 de locuri, conform rezultatelor provizorii difuzate de Parlamentul European la ora 2.00 (luni, 3.00, ora României).

Grupul politic Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), Renașterea și USR PLUS probabil a obținut 107 mandate în PE, iar Grupul Verzi / Alianța Europeană Liberă este creditat cu 70 de locuri.


Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni este creditat cu 58 de mandate, Grupul Europa Națiunilor și Libertății, cu 58, iar Grupul Europa Libertății și Democrației Directe, cu 56.