ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul consilier al lui Donald Trump, Steve Bannon, a comentat rezultatele alegerilor pentru PE, afirmând că proiectul integrării europene „a murit” duminică, odată cu înfrângerea listei proeuropene a lui Emmanul Macron de către formațiunea naționalistă Rassemblement national (RN), condusă de Marine Le Pen, scrie france24.com.

Bannon, care a încercat în ultimele luni să construiască legături cu partidele conservatoare europene, le-a îndemnat să-și depășească divergențele și să formeze un „supergrup” în Parlamentul European. 
 
 ”Proiectul de integrare europeană, care a fost întotdeauna UE, a murit”, a declarat Bannon într-un interviu.
 
„Nu veți mai vedea [președintele Comisiei Europene] sau pe cineva din mulțimea aceea că va impune o mai mare integrare. Acesta este momentul istoric care a avut loc duminică”, a adăugat fostul șef al campaniei electorale a președintelui Donald Trump.

„Acest lucru va necesita simț politic, pentru că fiecare partid este diferit, dar ar putea să reușească. Cel mai important este ca această masă critică să permită să existe o minoritate de blocaj”, a adăugat Bannon.
 
Scrutinul de duminică, pentru alegerea  unui nou PE, a adus victorii majore în Marea Britanie, pentru Partidul Brexit, al lui Nigel Farage, un susținător al unei rupturi clare cu UE, cu 31,8% din voturile exprimate, în Italia, pentru Liga, a vicepremierului Matteo Salvini, cu 34% din voturi.  Cea mai semnificativă victorie electorală a fost cea a formațiunii conduse de Marine Le Pen, care și-a adjudecat primul loc, cu 23,3 procente. În în Ungaria, formațiunea Fidesz, a lui Viktor Orban, a câștigat peste 50% din voturi.