ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul ungar Viktor Orban și-a exprimat duminică speranța ca alegerile europarlamentare să întărească forțele politice anti-imigrație în Europa.

„Sper să fie o schimbare în spațiul public european în favoarea partidelor politice care vor oprirea migrației”, a declarat presei la secția de votare premierul ungar, citat de Reuters. Orban a venit îmbrăcat la costum și cu cravată portocalie, culoarea formațiunii sale Fidesz.

„Respingem imigrația și am dori să vedem lideri ai Uniunii Europene care resping imigrația, care vor oprirea ei și nu gestionarea ei”, a subliniat Orban.

El a refuzat să răspundă la întrebarea unui reporter dacă are în vedere să se alăture noii alianțe a vicepremierului italian Matteo Salvini, după scrutin, explicând că problema imigrației și reacția la ea vor remodela scena politică în Uniunea Europeană, în urma acestui scrutin, iar grupările tradiționale de partide nu vor mai juca același rol, în viitor.

Circa 7,9 milioane de cetățeni sunt chemați la vot în Ungaria, unde secțiile de vot se vor închide la ora locală 19.00 (17.00 GMT). Până la ora locală 09.00, votaseră deja 7,78% dintre alegători, conform MTI.