ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă e miercuri, e New York. Este ziua în care au loc alegeri primare democrate și republicane la New York, al doilea stat, după California, ca număr de delegați, așadar miza e mare. 

Hillary Clinton este favorită în tabăra democrată, iar victoria ei l-ar putea scoate din cursă pe contracandidatul său, Bernie Sanders. În tabăra republicană, Donald Trump domină clar în sondaje.

Candidații rămași în cursa pentru nominalizarea la scrutinul prezidențial din Statele Unite și-au încheiat campania în statul New York, înaintea alegerilor primare cruciale care vor avea loc aici marți. Candidata favorită la obținerea nominalizării democrate, Hillary Clinton, le-a spus alegătorilor că nu ia nimic drept sigur, în pofida cotelor pozitive din sondajele de opinie.

Donald Trump a susținut un miting în timpul căruia a subliniat dragostea sa pentru orașul New York. Principalul său rival, Ted Cruz, nu are șanse la reușită la aceste alegeri primare, după ce a criticat „valorile de New York” avansate de Trump la începutul campaniei.
 
În cazul democraților, Hillary Clinton, senatoare de New York în două mandate, între 2001-2009, are un avans de 13,8% puncte în sondaje în fața senatorului de Vermont, născut chiar în Brooklyn.

Miza primarelor din statul New York este considerabilă: 291 de delegați democrați (dintre care 44 superdelegați), a doua 'recoltă' după California.

Fostul secretar de stat are nevoie de un scor favorabil în New York pentru a pune capăt seriei de șapte succese ale lui Sanders din ultimele opt competiții electorale. Hillary Clinton speră într-o victorie consistentă, care să-i aducă un avantaj decisiv și nominalizarea fără probleme pentru prezidențialele din toamnă. Fosta Primă Doamnă dispune în prezent de peste 1.700 de delegați, cu circa 600 mai mulți decât rivalul său. Pentru obținerea nominalizării democrate, un candidat are nevoie de voturile a cel puțin 2.383 de delegați.