ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul Socialist de Guvernământ a obținut cele mai multe voturi la alegerile generale de duminică, dar nu poate forma executivul, pentru că nu a reușit să realizeze o majoritate în Parlament, informează BBC.

Partidul premierului Pedro Sanchez a obținut 29% dintre voturi și va avea nevoie de un partener sau mai mulți, pentru a forma Guvernul.

Pe locul doi s-a clasat Partidul Popular (16,7%), urmat de Cetățeni (Centru dreapta, 15,9%) și Podemos(Extrema Stângă - 4,3%).

O performanță foarte bună a reușit partidul Vox, care a intrat în Parlament cu 10% din voturi.

Partidul VOX, care se opune multiculturalismului, imigrației necontrolate, precum și căsătoriei unisex sau avorturilor, și-a propus să „facă Spania mare din nou”. În discursul de după victorie, liderul VOX, Santiago Abascal (FOTO) a spus: „V-am spus că vom începe recucerirea Spaniei și asta e exact ce-am făcut. Vom putea spune întregii Spanii că Vox e aici pentru a rămâne”.

Pentru a forma Guvernul, socialiștii trebuie să apeleze, cel mai probabil, la o alianță cu naționaliștii catalani. De altfel, premierul Sanchez a fost acuzat că „ține partea dușmanilor Spaniei”, pe care „vrea s-o lichideze”, informează BBC.