ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Spania se pregătește pentru un important pas duminică, în cadrul alegerilor legislative marcate de sosirea noilor partide Podemos (stânga radicală) și Ciudadanos (centru-dreapta), care marchează sfârșitul unei ere dominată de cele două partide tradiționale, Partidul Popular și Partidul Socialist, informează Agerpres.

Conform sondajelor, Partidul Popular (PP) al premierului conservator Mariano Rajoy, căruia scorul de 45% la precedentele alegeri i-a asigurat o majoritate confortabilă de 186 de mandate în parlamentul cu 350 de locuri, ar putea acum să nu depășească 30% și să fie obligat să guverneze în minoritate.

PP este urmat în sondaje de Partidul Socialist, cu mai puțin de 20% din intențiile de vot și urmat îndeaproape de Podemos și Ciudadanos.

Scrutinul vine pe fondul crizei financiară, marcată de politici de austeritate dureroase și o rată a șomajului în creștere (care a ajuns până la 27% în 2013).

Guvernul a anunțat că primele rezultate ale alegerilor de duminică sunt așteptate în jurul orei 22:30 locale, secțiile de vot fiind deschise între orele 9:00 și 20:00 (08:00-19:00 GMT).