ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MAE a anunțat că a început expedierea buletinelor de vot și a altor materiale necesare votului la alegerile parlamentare din 11 decembrie, către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României pentru românii care vor vota la cele 417 secții din străinătate.
 
Ministerul Afacerilor Externe anunță că a început să expedieze buletinele de vot, timbrele autocolante, ștampilele cu mențiunea votat, ștampilele de control, plicurile transparente, tușierele, tușul și formularele tipizate către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României. De acolo, vor fi puse la dispoziția birourilor secțiilor de votare din străinătate organizate pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

MAE precizează într-un comunicat că, pentru cele 417 secții de votare din străinătate, trimite 1.993.930 buletine de vot astfel: 996.965 de buletine pentru alegerea Senatului și 996.965 de buletine pentru alegerea Camerei Deputaților.

Reprezentanții MAE precizează că numărul buletinelor de vot a fost stabilit în urma estimărilor realizate de misiunile diplomatice. S-a ținut cont de prezența la vot de la procesele electorale anterioare și dispersia teritorială a comunităților românești.

Legea 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților prevede că Biroul electoral de circumscripție nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării distribuie birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate, cu sprijinul logistic al Ministerului Afacerilor Externe, buletinele de vot, ștampila de control și ștampilele cu mențiunea 'Votat', formularele pentru încheierea proceselor-verbale, precum și celelalte materiale necesare procesului electoral.